Αρχείο Ιστορίας Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας

(Click here for english version)

Η σελίδα αυτή παρουσιάζει μια προσπάθεια συλλογής των στοιχείων της ιστορίας του δικτύου αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Ο στόχος είναι η ανοιχτή πρόσβαση από όλους σε χάρτες και φυλλάδια που εκτυπώθηκαν και μοιράστηκαν από τους φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου και όποιους άλλους φορείς σχετίζονται με τον σχεδιασμό του δικτύου.

Η ψηφιοποίηση του αρχείου πραγματοποιήθηκε με σάρωση των χαρτών και των φυλλαδίων σε υψηλής ακρίβειας σαρωτή (400 ppi) και στη συνέχεια συμπίεση και εξαγωγή σε αρχεία εικόνας (jpeg) για τους χάρτες και τα μονοσέλιδα φυλλάδια και αρχείο pdf για τα φυλλάδια πολλαπλών σελίδων. Σε περίπτωση που κάποιος έχει στην κατοχή του χάρτη ή φυλλάδιο που δεν περιλαμβάνεται στο αρχείο αυτό ή είναι σε καλύτερη κατάσταση προτείνεται να επικοινωνήσει μαζί μου για τη δυνατότητα σάρωσης και διάθεσης του τεκμηρίου.

Μελλοντικά θα προστεθεί πίνακας με την ιστορία των γραμμών για κάθε έτος που πραγματοποιήθηκαν αλλαγές ή υπάρχουν στοιχεία. Σε τελική φάση θα προστεθούν αρχεία με την ιστορία κάθε γραμμής ξεχωριστά σχετικά με τη διαδρομή.

Χάρτες                                                          Φυλλάδια

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εξής, οι οποίοι βοήθησαν άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την προσπάθεια (θα χαρώ πολύ να προστεθούν και νέα μέλη σε αυτήν):

Νατάσα Ρήγου (Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης ΟΑΣΑ), Νάσος Κόκκινος (πρ. Συγκοινωνιολόγος Μηχ. ΟΑΣΑ), Περικλής Γεωργιόπουλος, Χρήστος Σκαφίδας, Kωνσταντίνος Αθανασόπουλος.

Advertisements